Twee verschillende soorten zorgunits en hun voordelen

Zorgunits bieden een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor mensen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben zonder hun onafhankelijkheid of het comfort van hun eigen huis op te geven. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van ouderen, mensen met een handicap of chronisch zieken. Heb je interesse in een zorgunit? Bekijk dan is Thuis aan Huis. Of interesse in een ander soort unit? Bekijk dan is Dit Is Plek.

Modulaire zorgunits

Modulaire zorgunits zijn innovatieve oplossingen die beantwoorden aan de groeiende behoefte aan flexibele en efficiënte zorginfrastructuur. Er zijn twee soorten modulaire zorgunits die elk hun eigen voordelen bieden.

 • Tijdelijke modulaire
  Tijdelijke modulaire zorgunits zijn ideaal voor situaties waarin snel extra zorgcapaciteit nodig is, zoals tijdens een pandemie, een natuurramp of andere noodsituaties. Ze kunnen snel worden geleverd en geïnstalleerd, waardoor zorgverleners direct kunnen inspelen op de toegenomen vraag naar medische diensten. Tijdelijke zorgunits zijn kosteneffectief, aangezien ze kunnen worden gehuurd voor de benodigde periode en eenvoudig worden gedemonteerd en verwijderd zodra de crisis voorbij is.
 • Permanente modulaire
  Permanente modulaire zorgunits bieden langdurige zorg in situaties waarin traditionele bouwmethoden niet haalbaar of te tijdrovend zijn. Ze kunnen volledig worden aangepast aan de specifieke behoeften van de zorginstelling en zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en faciliteiten. Permanente units zijn duurzaam, energiezuinig en kunnen eenvoudig worden uitgebreid of aangepast naargelang de veranderende zorgbehoeften.

Aanbouw zorgunits

Aanbouw zorgunits zijn ontwikkeld om extra zorgcapaciteit te creëren, direct aangesloten op bestaande zorginstellingen of woningen. Er zijn twee soorten aanbouw zorgunits die elk hun eigen voordelen bieden: modulaire en traditionele aanbouw zorgunits.

 • Modulaire aanbouw
  Modulaire aanbouw zorgunits zijn vooraf gefabriceerd en kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, wat resulteert in minimale overlast voor bewoners en zorgverleners. Ze zijn flexibel, aanpasbaar en kunnen eenvoudig worden uitgebreid of verplaatst, afhankelijk van de veranderende behoeften van de zorginstelling of het huishouden. Bovendien zijn modulaire aanbouw zorgunits duurzaam en energiezuinig, wat zorgt voor lagere operationele kosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
 • Traditionele aanbouw
  Traditionele aanbouw zorgunits worden gebouwd met conventionele bouwmethoden en materialen, wat zorgt voor een meer permanente en robuuste oplossing. Ze kunnen volledig worden geïntegreerd in de bestaande architectuur en afgestemd op de specifieke behoeften en esthetische wensen van de zorginstelling of het huishouden. Hoewel de bouwtijd van traditionele aanbouw zorgunits langer is dan die van modulaire units, bieden ze op de lange termijn een solide en betrouwbare uitbreiding van de zorgcapaciteit.